Isnin, 25 Julai 2016

She's my shoulder

Assalamualaikum semua 😘..
Hari ni Qilah nak story about adik  angkat Qilah..Nama dia Nur Madihah..Dia ni seorang yang agak kasar tapi penyayang dan caring 😀..Walaupon ramai yang kat dia ni suka kurang ajar dengan senior,aku tak kisah..Sebab aku tau cerita yang sebenarnya..Dia tak pernah menipu aku..Kalau dia buat perkara yang salah tu mungkin ada sebabnya tersendiri..Tapi Madihah,salah tetap salah 😜 jangan buat lagi..Macam mana Qilah kenal dia??Entah lha..Dia ni ada tarikan tersendiri kot..Hahaha 😅..Kami kenal waktu hari sukan 2012..Yes,kami satu sekolah..Qilah form 5,Madihah form 1..Memang jauh jarak umur tu..Tapi tak kisah lha orang nak cakap apa..Yang penting,Qilah kenal siapa dia..Madihah ni mulut murai sikit..Tapi Qilah ni jenis suka orang macam ni..Like my cousins 👭..Then,lama jugak kami lost contact..Biasa lha sibok hal masing²..But she not like other people..She's cool and always with me when i'm down 😭..

I hope she's will be a good girl for her family..Kejap²..Qilah ada adik kandung jugak..Qilah bagi sama rata ja kasih sayang tu..Sebab Qilah tulis semua adalah untuk menyatakan bahawa perangai Madihah ni tak ubah macam adik kandung Qilah..Sebab tu ja..Qilah pon senang nak kenal dia 😍..

We meet again..I gonna sleep 😴..

Wassalam ❤

Isnin, 11 Julai 2016

Syawal di hati

Assalamualaikum  pembaca sekalian..
Dah hampir dua tahun Qilah tak post story Qilah..Mintak maaf lha sangat²..Qilah busy sesangat..Maklum lha dh habis study lha kan..Hahaha..Hari ni Qilah nak cerita tentang raya tahun ni (2016)..Alhamdulillah dah cukup sebulan kita berpuasa..Sekarang tiba lha Syawal membuka tirainya..Raya tahun ni sama sahaja seperti yang selalu..Dengan kutukan,hunaan & cacian..Qilah dah penat dengan semua tu..Sampai sakit hati ni bila dengaq..Kalau budak kecik tu tak apa lha..Ni budak dah umur 22 tahun,takkan tak pikiaq hati manusia yang lemah ni kan??Haish,tak paham lha budak² zaman sekarang ni..Memang menyakitkan hati kalau nak menyakat orang..Qilah kalau orang caqi gaduh,Qilah memang belasah sungguh² sampai dia terdiam..Dah kita kata benda yang betul,dia kata kita fitnah dia pulak..Allah ja yang tahu bertapa sakitnya hati ni..Astaghfirullah..Sabaq je lha..Kita tutup cerita tu..Tahun ni macam biasa lha..Sepupu sepapat datang beraya..Tahun ni lain sedikit sebab kitorang ada rumah terbuka dekat Perlis..Memang ramai sebenarnya saudara kita cuma kita yang tak kenal..Kali ni kita buat sesi suai kenal..Mengeratkan silaturrahim sesama kita..Mudah-mudahan dapat lha Qilah ingat kesemuanya..Tapi Qilah ni mudah lupa sikit..Apa yang jadi kelmarin pon Qilah tak ingat masakan pulak yang bertahun..Hehehe..Maaf yer..Sampai disini dulu cerita Qilah..Ada masa Qilah sambung..Tata..Muah cikit..Assalamualaikum & selamat malam..

Ahad, 22 Jun 2014

assalamualaikum..hye semua..lama tak story kan??hurmmm..sori lha sekarang kami busy dengan PBS..ni pon baru ja balik langkawi..
buat PBS macam buat projek berjuta-juta..cikgu kata "itu lha pelajar..selagi nama pelajar,memang kerja tu ja lha yang kita buat.."tapi tak sangka di langkawi boleh tahan jugak panasnya..
biasa lha,baru kat dunia..hahahahaha..dalam hati ni agak puas hati lha sebab dapat buat kajian sendiri kat langkawi..sori tak boleh update banyak lagi..letih terlampau..apa-apa pon..goodnight semua..muuuuaaaaaah..wassalam..

Isnin, 3 Februari 2014

tahun baru,azam baru

Hai semua..Rindow orang kat sini selalu ada untuk orang sana..
Opss..Sorie..Assalamualaikum..Lupa pulak bagi salam..Hahah..
Pertama sekali,Qilah nak ucap "SELAMAT TAHUN BARU KEPADA KAWAN-KAWAN SEMUA"..Walaupun lambat ucap tapi masih baru kan??..Hahah..
Qilah ada story dari hati ke hati..Macam serius jer bunyi nyer..
Tak serius sangat pon..Hari first kat sekolah tak lha seronok sangat macam hari persekolahan tahun lepas tapi hati ni membuak-buak nak jumpa kawan-kawan..Rindu lha katakan..Walaupun baru 
sebulan sekolah,tapi macam-macam dugaan kitorang terima..Apa boleh buat,dah takdir yang menentukan..Qilah kagum dengan kawan-kawan,walaupun berat hati untuk menanggung beban ni,tetapi ALHAMDULILLAH mereka dapat hadapi dengan hati yang tenang..BERAT MATA MEMANDANG,BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKUL..Dalam kelas,memeng kami ada puak masing-masing,tapi kami ibarat sebuah keluarga..
Wow..Hebat sungguh..Qilah takkan lupa jasa kawan-kawan yang selalu menyokong Qilah dari belakang.. Ada seseorang kata yang perangai Qilah ni susah nak ditafsir..Hrmm..Betul ke??Nak taw jawapan,tanya lha kawan-kawan Qilan dan sepupu Qilah..Belum kenal
belum tahu..Hahah..Isi bakul,angkat sendiri pulak..Kepada kawan-kawan Qilah,teguhkan hati korang..INSYAALLAH,ALLAH akan bantu orang yang tabah..Alamak dah lewat ni..See you again..Muuaaahhh..
Wassalam..

Selasa, 13 Ogos 2013

keriangan syawal

assalamualaikum sayang2 selakian..apa khabaq??hope semua sihat2 belaka..hari nyh dah masuk raya yang ke-6 kan??camana korang semua rasa..best tak??mesty best kan..start dari raya ke-2 hingga raya yang ke-5,ALHAMDULILLAH semua berjalan dengan lancar..SYUKUR..raya ke-2,qilah gembira sangat koz dapat jumpa sepupu qilah yang paling sporting,SYAFIQ..dapt cakap sat pown dah cukup..tapi kesian kat dya,tak dapat balik perlis dengan kamy semua..tahun depan,maybe bleh kowt..raya yang ke-3,kitorang semua g rumah terbuka..t qilah g gambarnya..qilah chaw duluw..wassalam..


Ahad, 11 Ogos 2013

satu SYAWAL

assalamualaikum sayang-sayang kilah yang comey n hensem..how are you??mesty lha sihatkan coz dah raya..hahaq..kilah nak crita something nyh..nak taw dak??nyh lha ary raya paling benci bagi kilah..ary nyh kilah pegi raya dengan sepupu..pastu kereta ayah kilah tak boleh start coz ada benda tersekat dlam tempat nak boh kunci tu..entah apa2 lha kilah jugak yang kena maqah..

Khamis, 11 April 2013

Thanks mak..Thanks ayah..

Assalamualaikum kawan-kawan..Qilah nak gtaw sesuatu nyh..Qilah dah dapat apa yang Qilah impikan selama nyh..Tak sangka lha plak mak ngan ayah nak bagi..Hahaq..Teruja sangat..Rasa nak nanges lha plak..Nak tahu apa benda tu??Nanty lha Qilah gtaw..Qilah dah terburu-buru nyh..Sampay sini saja..T Qilah gtaw jer sayang-sayang semua..Tata..Wassalam..